Referenties

Aanrader: 'De wonderen die ik heb mogen beleven'
Jessica Kamphaus, een inwoner van onze stad, heeft het boek "De wonderen die ik heb mogen beleven" geschreven. Ze vertelt openhartig over haar jeugd en alle ontberingen die ze op haar weg tegen is gekomen. Het is niet eenvoudig om zelf keuzes te maken als het basiszelfvertrouwen je jezelf ontbreekt. Uiteindelijk is het haar gelukt om een nieuwe balans te vinden. Mooi te lezen dat Jessica haar leven weer op de rit heeft gekregen. Ik hoop dat haar boek andere mensen gaat inspireren!
Wethouder De Leeuw-Jongejans


Hallo Jessica
Wat ik van jou boek vond. In het begin toen ik aan het lezen was,had ik steeds zoiets van: "hoe kun je nou je boek zo`n titel geven"?
Wat jij allemaal meegemaakt hebt, ECHT VRESELIJK.
Als ik dan weer verder las, dan dacht ik weer, hoe is het mogelijk, (Hoezo, wonderen?).
Ik heb DIEP respect voor jou, hoe jij in het leven staat en de mooie dingen kunt zien.
Het is echt fantastisch, zo ontzettend mooi hoe jij in elkaar zit.
Toen ik het boek dicht sloeg waren mijn eerste gedachten, (wonderbaarlijk) ik heb minuten lang voor me uit zitten staren,
zoiets als na een mooie film, als hij afgelopen is dat je nog verdoofd blijft zitten.
Ik ben je heel dankbaar dat ik je mooie boek heb mogen lezen ik moet er nog vaak aan denken.
Ik wens jou heel veel warmte en liefde toe.
Een vriendelijke groet,
Gerry Verstegen


Lieve Jessica,
De wonderen die IK heb mogen beleven, met Jessica!
Ik weet niet hoelang we elkaar kennen? Ik schat zo’n jaar of 10. ÉN hét kennen is ook alleen maar van herkennen, lachen en zwaaien met klaar-over, klaaroofster? ! Zó heb ik Jessica leren kennen.
Daar waar haar zoon zat, die ik toen nog helemaal niet kende. En waar ook mijn zoon op school zat.
Dat lachen van klaarover naar mij was het wOnderbAArlijke begin van het leren kennen van Jessica. Want TOT dat ik haar boek las, was ze voor mij die altijd goedlachse, goedgemutste, vrolijke vrouw van de basisschool. En sinds twee jaar voor mij OOK de moeder van haar zoon! Want ook DAT is een wonderbaarlijk gebeuren. Het kan haast geen toeval zijn dat zo’n twee jaar geleden haar zoon mijn pad kruiste. DE zoon van die wonderbaarlijke vrouw van de basisschool. Ook dat mag een wonder heten!
Nu ben ik niet bepaald iemand die in wonderen geloof. Alhoewel? Voor mij staat het als een paal boven water dat er méér is tussen hemel en aarde. En dat kun je wonderen noemen.
En dat brengt me op het boek van Jessica Kamphaus. Met de titel ‘De wonderen die ik heb mogen beleven’.
Daarin verhaalt ze met een opvallende openheid over haar leven. Je ontmoet daar die andere Jessica. Want de huidige Jessica, is DE Jessica, die het ‘simpelweg’ heeft moeten worden. Nou ja simpelweg.... Het was een leven van vallen en opstaan. Maar die andere Jessica geloofde dat er een echte Jessica moest zijn. En die heeft ze gevonden. En wel met haar eigen kracht. Ze heeft uit haar negatieve ervaringen, positieve kracht weten te halen, die hebben haar gemaakt tot diegene die ze nu is! Door de wonderen die zij heeft mogen beleven. Het geloof in de eigen kracht. Het geloof in het positieve. DAT heeft haar leven wonderlijk veranderd.
Ik heb haar boek met plezier gelezen.
En hoewel ik die andere Jessica daardoor ook heb ontmoet, blijft Jessica Kamphaus, voor mij die altijd goedlachse, goedgemutste, vrolijke maar bovenal zelfbewuste vrouw. ZIJ is een wonder!
Michael Rieter (Fractievoorzitter Helder Helmond)


De wonderen die ik heb mogen beleven - door Jessica Kamphaus.
Met bewondering heb ik gelezen hoe Jessica Kamphaus haar levenservaringen op papier weet te zetten. Ze beschrijft deze op geheel eigen wijze.
Het is bijzonder dat zij, ondanks vele tegenslagen, de kracht vond in zichzelf te blijven geloven!
Door deze kracht weet zij een gelukkig bestaan op te bouwen, waarin zij zichzelf kan zijn.
Het boek biedt handreikingen naar persoonlijke vrijheid.
Hannie Verhofstad


Hi Jessica,
Ik heb je boek vandaag in één ruk uitgelezen! Da's een goed teken toch!
Wat een ellende in je jongere jaren zeg, potjedorie… een verhaal waar je op een gegeven moment helemaal in zit en dan benieuwd bent naar de ommekeer in je leven.
Ik vond je boek "prettig" om te lezen ondanks de soms afschuwelijke ervaringen die je verteld! (Veroorzaakte wel eens een paar tranen....)
Vind het heel erg goed van je dat je dit gedaan hebt. Ik weet nu nog niet of je boek gaat bijdragen aan mijn oplossingen. Wanneer dat zo zou zijn in de toekomst dan laat ik je dat zeker weten!!!!
Ik ben in ieder geval blij dat ik je boek heb gekocht toen, en het nu gelezen heb!
Groetjes Marianne van Hoek


Beste Jessica,
Je boek zal wel effect hebben op de lezer. Wat ik er zo positief aan vind, is dat je al je tegenslagen positief opvat: als een leerschool of als impuls om het zelf beter te doen, of als vergeving omdat je begrijpt hoe de fouten kunnen gebeurd zijn. Zo sta ik toevallig ook in het leven: altijd verder gaan en alleen achterom kijken om ervan na te genieten, of lessen uit te trekken maar nooit om te treuren of er negatief over te worden.
Ik wens je nog veel succes met dit boek en mogelijk ook met nog volgende boeken ! ?
Groetjes,
Brigitte


Reactie vanuit de krant:
Hallo Jessica,
Van harte gefeliciteerd met de uitgave van je 1e boek!
Ontzettend goed van je dat je door bent blijven gaan en dat het boek er nu is.
Dat getuigt van doorzettingsvermogen!
Veel succes ermee!
Groetjes, je buren


Het boek vond ik fijn, gemakkelijk om te lezen. Al lezend krijg je het gevoel dat het leven soms erg moeilijk kan zijn maar dat er altijd weer positieve en goede dingen gebeuren.
groetjes,
Joke Bos


Je hebt mij wel even wakker geschud met wat je zegt over denkwijze en in mijn hart voelen en waarom heb je het nodig om te overtuigen? Ga ik mee aan de slag! Wanneer de tijd rijp ervoor is zal het uitwisselen een vorm vinden hoop ik.
ik wens je alvast voor de komende tijd veel succes met je boek.
hartelijke groet ,
Ceciel van der Weide


Goedenavond Jessica,
Bedankt dat ik via jou boek door jou leven mocht wandelen.
Groetjes Gaby Claus


Met precisie haal je herinneringen op aan je jeugd en probeer je uiteen te rafelen welke mensen en handelingen jou bepaald hebben en welke lessen je daaruit kunt trekken. Dit is een proces van vele jaren geweest, een zoektocht ondersteund door een geloof in de Heer en in jezelf, dat ertoe heeft geleid dat je nu je innerlijke kracht gebruikt om jouw leven met je naasten fijn en met gevoel te leiden. Het doordenken en terughalen van negatieve ervaringen leidde ertoe dat je die problemen op het bordje van de " boosdoeners" kunt leggen, die ook vaak zelf slachtoffer zijn van hun eigen jeugd en verdrietige ervaringen.
Geloof en vertrouwen in jezelf zijn daarbij de sleutelwoorden. Iedere persoon kan dat vinden, maar dit gaat niet vanzelf, dat is jouw boodschap.

Yvonne


Hallo Jessica,

Ik heb je boek goed gelezen en wat heb je een vervelende en erge dingen meegemaakt maar dat heeft je wel gevormd tot de persoon die je nu bent. Je hebt je niet klein laten krijgen door je stiefvader en de opstelling van je moeder vond ik heel erg. Eigenlijk vind ik dat in de steek laten, kan ik de opstelling van je moeder wel begrijpen want met angst te moeten leven is geen pretje. Je weet nooit wat de volgende dag weer brengt. Ik dacht wat ik in zo´n situatie zou doen. Misschien hetzelfde als jij om de vrede in huis te bewaren. En dan zeer snel uit huis gaan en een eigen leven op bouwen ook om je moeder te sparen.
Mijn geloof in de hemel is niet zo sterk als die van jou terwijl ik wel rooms-katholiek ben van huis uit.
Het levenspad is voor iedereen anders, de ene is hobbelig met veel obstakels en de ander is beter begaanbaar. Ik heb ook de nodige tegenslag gehad en nog gaat niet alles zoals ik zou willen maar ik blijf in mezelf geloven. En dat heb jij uiteindelijk ook gedaan.
Alles wat ik tot nu toe bereikt heb, heb ik aan mezelf te danken en daar ben ik heel erg trots op.
Of ik een aantal mensen om mij heen kan vergeven dat zal de tijd moeten leren maar ik ben op de goede weg.
Jouw zus zei op die avond toen je je boek presenteerde dat zij fijne ouders heeft gehad. Dat is in tegenstelling van jou.
Gelukkig heb je nu een fijn gezin en ook een goed leven, dat neemt niemand je meer af.
Ik hoop dat je iets aan mijn reactie hebt.

Gr. Thérèse


Maar Jessica,

Ik ben verbijsterd door je boek. Het is vanmorgen met de post binnengekomen en ben nu op bladzijde 181. Juist het moment waarop je zo ziek bent geworden, moest ik huilen. Wat een moed wat een kracht. Weet niet hoe het verder gaat maar ga zo weer verder lezen. Je boek zal zeker een plaats op de website krijgen. Dank voor de toezending en tot later.

groet Emmie (secretaris Nederland Heelt
)


Lieve Jessica,

Met heel veel plezier heb ik je boek gelezen, in het begin nog met mijn ego op de voorgrond (getriggered door de woorden 'het is misschien simpel geschreven), maar gaandeweg verdween mijn ego meer en meer naar de achtergrond.
Met bewondering heb ik gelezen hoe makkelijk jij over je leven verteld, alsof het iets is waar je al die jaren rustig vanaf een afstandje naar hebt gekeken.
Maar waarom je er nu nog druk over maken?, lijk je te willen zeggen. En die boodschap is hier aangeslagen!
Het boek was een weer een druppel wijsheid, die mij dichter bij de oceaan der wijsheid heeft gebracht :

Veel liefs! Pieter


Lieve Jessica,

Ik zit met een brok in mijn keel je verhaal te lezen, wat moet jij je ellendig hebben gevoeld in je jeugd. Ik herken je verhaal op sommige punten geheel, alleen is het bij mij net nog even anders gegaan. Het is heel erg mooi om te zien dat je met mij je ervaringen en je verhaal wilt delen. Ik wil je boek dan ook maar al te graag lezen, omdat ik graag meer van je wil weten.

Met vriendelijke groet

Jeffrey Arenz,


Beste Jessica.

Je Boek heb ik inmiddels gelezen,Ik vond het mooi geschreven,en heeft veel indruk op mij gemaakt,Je bent een sterke vrouw,verschrikkelijk wat je zoal hebt meegemaakt,en dan zo een doorzettings vermogen,ombegrijpelijk.Ik zal het boek zeker nog een keer gaan lezen,zo zie je maar ,dat ieder zijn eigen verhaal heeft.
zo zou ik ook wel een boek kunnen schrijven,maar ik kan het niet opbrengen,omdat dan alles naar boven gehaald moet worden,en daar is het te ernstig voor geweest.
Om je een idee te geven,wat er in mijn kinderjaren is gebeurd,ik was drie jaar toen ik naar een gesticht terecht kwam,en daar verbleef tot mijn 16 jaar,en in die periode door 5 Broeders en een Priester,jaren lang Seksuweel misbruikt ben,en tevens Mishandeld ben,o.a.mij onder stroom zetten,of omdat ik als kind van 4 jaar nogal veel in mijn bed plaste,en voor straf,mij in laken wikkelde,en mij in een koud bad onder dompelde,en bijna verdronk,of mij als ik weer in bed had geplast,ik bij mijn tepels gepakt werdt,en er dan verschikkelijk hard aan gedraaid werd.Zo zie je maar Jessica wat een mens zoal moet meemaken.Ik wens jou verder een Gelukkig Leven.

Met vriendelijke groet

john.


Dag Jessica,

Ik heb je boek met bewondering voor je doorzet gelezen. Zoals je weet ben ik geen inhoudsdeskundige. Bijzonder knap hoe je uit eigen kracht een positieve benadering weet te kiezen voor de gebeurtenissen in je leven en hier ook je leermomenten weet uit te halen om deze voor de verdere toekomst in te zetten. Alleen door inzicht en bewustwording kun je leren en stappen zetten in je leven en loslaten wat je niet (meer) dient. Vergeven is hier een belangrijk onderdeel van. Je bent een mooie weg ingeslagen die nog veel te bieden heeft. Veel geluk!!!

Hartelijke groet,

Marja Goertz


Ik was onder de indruk van je levensverhaal. Wat een lijden heb je door moeten
maken. Heel knap dat je de energie op kon brengen om hiermee naar buiten te
komen om anderen te helpen. En mooi dat je zo gezegend wordt door de Vader.

Cora van Dijk


lieve Jessica,
ja Jessica...ik ga jouw boek lezen.
ik vind het geweldig van je dat je dat hebt gedaan. ik ben heel benieuwd naar jouw verhalen...
want ook ik ken er eigenlijk best veel,maar ik probeer te geloven dat ik er ook ,wel iets mee kan..
maar ik heb de laatste tijd toch ook wel aan u gedacht,
toen ik je verhaal las wist ik meteen dat gij een hele sterke vrouw bent!

ga door ...jessica... ik ga jouw boek bestellen en lezen. en wie weet: tot later? dag. lieve groet.

Henny.


Uw reactie op het boek  "de wonderen die ik heb mogen beleven" klik hier
Home boek


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ss